Vi gör skillnad

Att få fler att börja cykla är en del av vår essens. Vi är övertygade om att cykel är en del av framtidens mobilitet, och vi tänker helt klart vara med på resan dit!

Det gäller att våga ta första tramptaget
Som inbiten cykelfantast är det lätt att anta att det räcker med att en fungerande elcykel finns tillgänglig för att den ska användas. Men det är inte riktigt är så enkelt. För många finns en tröskel att ta sig över innan de vågar sätta sig på cykeln första gången. Genom information, demodagar och skyltning hjälper vi därför våra kunder att ta bort användarnas upplevda hinder. För det räcker oftast med ett lyckat försök för att lusten att fortsätta cykla ska väckas, och ett leende dyker upp. Vi kallar det för elcykelleendet.

Historia
Borde de inte vara möjligt att låta några personer i Jönköping dela på ett gäng cyklar? Det var frågan vi ställde oss 2016 i samband med forskningsprojektet Go Mate, som genomfördes av bland annat VTI, Energimydnigheten och IVL. Och ja visst var det möjligt! Redan 2017 bolagiserades idén till Cykelpoolen Sverige AB som i februari 2022 verkar under varumärket Pedalink.

I början bestod våra kunder mest av olika forskningsprojekt inom hållbart stadsliv. Sen hängde en del kommuner på och nu börjar vi även se ett nyvaket intresse hos privata fastighetsutvecklare och andra aktörer inom mobilitet.

Vår drivkraft
Vi drivs av att göra skillnad! Därför vill vi vara säkra på att vi förstår vilka faktorer som påverkar att människor väljer cykeln. För det spelar ingen roll hur många klimatsmarta lösningar som tas fram om de inte används. Tillsammans med ledande forskare inom beteendeförändring har vi kartlagt de faktorer som har en avgörande betydelse för att få människor att våga ta steget till cykeln. Den kunskapen ligger nu till grund när vi hjälper våra kunder att starta framgångsrika cykelpooler.

Läs mer om du hur du får igång användandet av din cykelpool här

Kontakta oss direkt

Vill ni veta mer om hur en cykelpools-lösning skulle se ut i ett av era projekt? Eller vill ni bolla idéer kring mobilitet i allmänhet eller cykelpooler i synnerhet? Vi bokar gärna in ett möte eller tar fram en offert.

Kontakta oss direkt. Ring eller skicka ett email. Tillsammans kan vi skapa förändring.

 • Elena Paanalahti
  Affärsutvecklare med fokus sälj med smittande energi som brinner för att flera ska börja trampa.
  Tel: 079-102 18 13
  E-post: elena@pedalink.se

 • Eric Sjögren
  Mobilitetsspecialist och cykelfantast, leverans- och supportansvarig logistikingenjör med fokus på hållbarhet och framtidens samhälle.
  Tel: 070-525 63 69
  E-post: eric@pedalink.se

 • Anna Barkfeldt
  VD som drivs av att ständigt utveckla smarta, hållbara lösningar som skapar värde. Övertygad om att dans är ett sätt att öka rummet.
  Tel: 0739-33 82 74
  E-post: anna@pedalink.se

 • Sara Vennström
  Försäljningschef med passion för hälsa och hållbarhet. Just nu föräldraledig. Kontakta Elena vid frågor kring cykelpooler.
  Tel: 070-
  E-post: sara@pedalink.se