Cykelpoolen på Karneolen

En cykelpool innebär att du tillsammans med dina grannar delar på el-assisterade lastcyklar. Cyklarna hittar du i ett cykelrum på markplan. Bokning av cyklarna görs i en app och när du är klar med din bokning kommer cykelhyran dras från ditt registrerade betalkort. Cykelpool är ett hållbart mobilitetsalternativ för att ta sig till olika platser och utföra ärenden, för att exempelvis storhandla. En cykelpool är ett sätt för dig att vara delaktig i förflyttningen mot ett mer hållbart samhälle.

Var finns cykelpoolen?

Du hittar cykelpoolen i cykelskjulet på innergården. Väl inne i rummet har du instruktionsskyltar med QR-kod. Inne i rummet hittar du el-assisterade lastcyklar.

Så funkar det

Det ska vara enkelt att starta. Det ska vara enkelt att ta sig runt och det ska vara enkelt att avsluta.

1. REGISTRERA DIG

Ladda hem appen Pedalink och registrera dig som användare.
Scanna därefter QR-kod som du hittar på instruktionsskylten inne i cykelrummet för att koppla dig till rätt cykelpool.

2. PÅBÖRJA CYKELTUR

I appen hittar du funktionerna för att boka en cykel och för att låsa upp cykeln.
Via din bokning får du därefter en kod till laddskåpsluckan där batteriet finns.

3. AVSLUTA CYKELTUR

När du cyklat klart ställer du bara tillbaka cykeln i förrådet, låser den och sätter in batteriet i laddskåpet på laddning igen.

Visst låter en cykelpool som lösningen på många av dina problem? Vi håller med. Men frågor uppstår ändå, och här finns svaret på de vanligaste.

 • HUR MYCKET KOSTAR DET ATT HYRA EN CYKEL?

  arrow button
  Elcykel - 30 kr/h & Lastcykel - 40 kr/h Under året har vi olika kampanjer vilket du kan hålla utkik efter på vår instagram-sida @pedalink_sverige.
 • FELANMÄLAN

  arrow button
  Har du problem med att registrera dig, bokning eller något som är fel/sönder på cyklarna, är du välkommen att kontakta oss på info@pedalink.se eller 010‑7500993
 • HUR DU KOMMER IGÅNG

  arrow button
  1. REGISTRERA DIG Ladda hem appen Pedalink och registrera dig som användare. Scanna därefter QR-kod som du hittar på instruktionsskylten inne i cykelrummet för att koppla dig till rätt cykelpool. 2. PÅBÖRJA CYKELTUR I appen hittar du funktionerna för att boka en cykel och för att låsa upp cykeln. Via din bokning får du därefter en kod till laddskåpsluckan där batteriet finns. 3. AVSLUTA CYKELTUR När du cyklat klart ställer du bara tillbaka cykeln i förrådet, låser den och sätter in batteriet i laddskåpet på laddning igen. Avsluta bokningen i appen.
 • SUPPORT

  arrow button
  Har du problem med din bokning eller svårt att låsa cykeln? Inga problem! Vi finns här för dig under vardag från 07.00 till 21.00 samt helger från 08.00 till 20.00. Hör av dig till oss på 010‑7500993 så hjälper vi dig.
 • FÖRSÄKRING

  arrow button
  Ja cyklarna är försäkrade. Om något händer under tiden du använder cykeln är det en självrisk på 1500kr som du behöver stå för (se mer information i villkoren). Om något händer medan cyklarna står i förrådet är det vi som hanterar allt.
 • VID STÖLD & SKADEGÖRELSE

  arrow button
  Ring, maila eller felrapportera så fort du märker att något hänt.
 • LÅSA FAST CYKELN UNDER CYKELTUR

  arrow button
  Du kan hantera låset genom telefonen när du är på vift. Med den medföljande kedjan kan du även låsa fast cykeln.
 • HUR LÅNGT RÄCKER BATTERIET?

  arrow button
  På vintern räcker batteriet lite kortare på grund av kylan. Men det är först när det blir riktigt kallt (Minusgrader) som räckvidden blir kortare. Över noll grader är inga problem. Batteriet räcker ca 2-3 timmars aktiv cykling eller 30-50km beroende på hur mycket assistans du använder.
 • VAD GÖR JAG NÄR BATTERIET ÄR URLADDAT?

  arrow button
  Då får du lite mer motion :) Cyklarna går fint att trampa med som en vanlig cykel men det blir såklart lite jobbigare.
 • HUR VET JAG ATT BATTERIET ÄR FULLADDAT?

  arrow button
  Du kan klicka på ON-knappen på batteriet och där se batteristatus eller om batteriet sitter på cykeln ser du batteristatus på displayen.
 • PUNKA

  arrow button
  Om det blir punka på däcket försök att ta dig hem på det sätt som går med cykeln. Tyvärr kan vi inte hjälpa till alltid när det är akut utan du får lösa det på bästa vis på egen hand. Men om du behöver hjälp kan du alltid ringa oss så ger vi råd. Gör gärna en felanmälan om du ser att det har blivit punka så kommer vi och åtgärdar detta så fort som möjligt.
 • TIDER FÖR CYKELBOOKNING

  arrow button
  Du kan boka cyklar under alla veckans dagar mellan kl. 05.00‑23.00.
 • ATT TÄNKA PÅ NÄR DU TAR EN CYKELTUR

  arrow button
  Använd Hjälm! Om du aldrig cyklat med en lådcykel innan så ta det lugnt i början. Fokusera på att ha blicken långt fram och ta bra fart när du "skjuter iväg" vid start.
 • AVREGISTRERING

  arrow button
  Det är ingen bindningstid så direkt när du säger upp medlemskapet så kommer det inte dras pengar nästa månad.
 • KAN JAG HYRA TVÅ CYKLAR MED MITT KONTO?

  arrow button
  Ja, ni kan hyra flera cyklar samtidigt på samma användare
 • KAN JAG BOKA EN CYKEL I FÖRVÄG?

  arrow button
  JA!

Vad är en elcykel?

En elcykel är en vanlig cykel med en elmotor som hjälper till. Elmotorn kan gå max 25 km/h och du måste trampa för att få hjälp. Du får cykla på cykelbanor och bilvägar. Håll till höger och glöm inte använda hjälm.

Under vinterperioden utrustas cyklarna med vinterdäck för en tryggare cykeltur. Cyklarna är försedda med reflex och ringklocka för att göra din resa säker.

Vill du bli vår nästa ambassadör?

Är du lika mycket cykelfantast som vi och brinner för att få dina grannar att se fördelarna med en delad cykelpool? Härligt! I våra cykelpooler erbjuder vi reducerat pris för våra cykelambassadörer som hjälper oss att informera sina grannar, sprida cykelglädje, pumpa däck och mycket mer.

Intresserad av att bli ambassadör? Kontakt oss på info@pedalink.se!