Nyhetsflöde

Unik lådcykelpool i Linköping för boende och anställda

Första cykelpoolen där boende och företag kan dela cyklar är nu lanserad i området Ebbepark i Linköping. Det är så smart uppsatt att om du både bor och jobbar i Ebbepark kan du enkelt byta cykelpool i din telefon. Dessutom sker alla praktiska funktioner i vår egen app! I den kan man boka, låsa upp och sedan betala för sin cykelhyra. Smidigt!

Cykelpoolen blir PedalinkDet är nu dags för oss att nästa steg på vår spännande tillväxtresa, den 15 februari blir vi Pedlink.
Företaget Cykelpoolen Sverige AB bolagiserades 2017, utifrån ett forskningsprojekt av VTI (Väg och Transportforskningsinstitutet). Då var fenomenet cykelpooler i Sverige väldigt nytt. Sedan dess har behovet av klimatsmarta mobilitetslösningar successivt ökat i takt med att hållbarhetsarbetet hamnat högre och högre på agendan. Vår upplevelse är att pandemin har accelererat hållbarhetsintresset, och nu är fler redo att testa de nya lösningarna.
Det är nu dags för Cykelpoolen att accelerera sin tillväxtresa. För att tydliggöra vår helhetslösning som utöver cyklarna innefattar en (ny!) egen digital plattform, installation, service, tillsyn och ansvaret att aktivera användarna kommer vi att låta vår verksamhet lyda under varumärket Pedalink. För tillfället behåller vi namnet på aktiebolaget, Cykelpoolen Sverige AB.
Med namnet Pedalink vill vi signalera att vi vill fortsätta vara med och driva rörelsen kring klimatsmarta mobilitetslösningar framåt. Vi vill också tydliggöra att vi vill göra allt vi kan för att dessa lösningar också ska vara anpassade efter användarnas behov, så att de faktiskt används. Vi vill helt enkelt vara länken mellan klimatsmarta mobilitetslösningar och användarna. Det spelar ju ingen roll hur smart en lösning är om den inte används.
I samband med varumärkesbytet kommer vi också att lansera vår app. I appen kan man boka, låsa upp, felanmäla och betala för sin cykelhyra. Nu under våren kommer det att tillkomma fler spännande funktioner i appen. Tillsammans med forskningsinstitutet RISE kommer vi att ta fram och testa tre koncept för att, med inslag av gamification, öka användandet av våra cyklar. Vinnova är med och delfinansierar projektet.
Kort och gott: Den 15 februari blir vi Pedalink, parallellt med namnbytet lanserar vi vår app i våra befintliga cykelpooler under våren. Alla avtal och villkor sedan tidigare gäller, vi är samma team och vi har fortfarande samma intention om att vara med att bidra till morgondagens mer hållbara samhälle.

Skattelättnad för cykelförmån

Från den 1 januari 2022 har regeringen infört en skattelättnad av förmånen att använda cyklar och elcyklar som betalas av arbetsgivaren för privat bruk. Skattelättnaden innebär att cykeln bara ska beskattas om värdet överstiger 3 000 kr per år. Du som anställd kan alltså använda företagets cykel privat upp till denna summa, utan att beskattas av din arbetsgivare.

Detta medför större möjligheter för företag att uppmuntra till mer hållbara transportlösningar, även utanför arbetstid. Vill du vet mer om elcykelpooler för företag? Kontakta Sara på sara@cykelpoolen.se

Cykelpoolen har signerat ett 4-årigt ramavtal med FamiljebostäderNu är även Familjebostäder i Stockholm en del av Cykelpoolen-familjen. Vi har fått förtroendet att vara med i Familjebostäders mobilitetsresa under de nästkommande fyra åren.

Som allmännyttigt bolag har Familjebostäder ett ansvar och uttalat mål att verka för klimatsmarta mobilitetstjänster och hållbara lösningar. Läs mer om Familjebostäders hållbarhetsarbete i deras hållbarhetsrapport, du hittar den genom att klicka (link: https://familjebostader.com/globalassets/hallbarhetsrapport-2020.pdf text: här.)

Det är med stor glädje och tacksamhet som vi tar oss an den här spännande möjligheten.

Vinnova stöttar Cykelpoolens fortsatta utveckling för att aktivera användareFör att omställningen till ett mer hållbart samhälle ska kunna genomföras måste vi ta fram nya mer hållbara lösningar för vår livsstil och i vår vardag. Men det spelar ingen roll hur smarta de nya hållbara lösningarna är om ingen använder dom. Av just den anledningen har vi identifierat "Aktivera användare" som vårt nästa stora strategiska projekt. Målsättningen är kort och gott att få så många av de som via sitt boende eller anställning har tillgång till någon av våra cykelpooler att använda cyklarna. Tillsammans med RISE har vi sökt pengar från Vinnova för att vidareutveckla vår egen app med olika koncept som ska uppmuntra våra användare att använda cykeln oftare.

Projektet inleds i början av 2022, och beräknas pågå under större delen av året. Tillsammans med några utvalda pooler hoppas vi kunna ta fram lösningar som inspirerar till ett större användande av cyklarna i våra pooler.

Cykelpool i MalmöCykelpoolen har nu installerat två stycken trehjuliga lastcyklar i den nyproducerade bostadsrättsföreningen Navet i Hyllie. Hyllie är att område mitt i Malmö, där det är cykelavstånd till hela Malmös utbud. Området är planerat för att de boende ska kunna klara sig på enbart cykel.

För oss cykelfantaster på Cykelpoolen är det ett spännande uppdrag att få vara del av ett projekt med syfte att ta fram en mer hållbar stad med cykel som en lösning. Härnäst väntar inplanering av demodag, där vi rent praktiskt går igenom hur vår lösning ser ut för de boende i Navet. För oss är förståelsen för de potentiella användarnas behov och rörelsemönster en viktig del av vår lösningsutveckling. Vi ser fram emot att ta del av Malmöbors förväntningar och dela med oss av de möjligheter som en av våra cykelpooler erbjuder.

Ny cykelpool på plats i nyproduktionen Täby Turf

Vi har nu fått sju stycken elcyklar på plats i en mobilitetslösning i Täby, utanför Stockholm. Lösningen innebär att boende i området kan hyra en elcykel eller ellastcykel för att uträtta ärenden eller bara njuta av den härliga frihetskänslan som elcyklar erbjuder. All hantering av cyklarna sker på ett enkelt sätt via en app, all service (inklusive hjulbyte) hanteras av oss. Under hösten kommer vi att anordna en introduktionsdag för boende på Täby Turf där vi visar hur allt fungerar och även tar fram en runda för att de boende ska kunna testa hur fantastiskt det är att avnjuta den svenska naturen på en elcykel.

Cykelpoolen Sverige AB är ett tillväxtbolag som tillhandahåller cykelpooler i Sverige. Vi erbjuder en helhetslösning med allt i från behovsanalys till service och hjulskifte. Du som användare hanterar enkelt cykeln via en app. Vi är med och bygger morgondagens hållbara samhälle med vår delningstjänst.

Cykelpool på väg till Ebbepark i Linköping

Cykelpoolen har nu tillsammans med Dukaten Parkeringsservice, Linköpings kommunala parkeringsbolag, träffat ett avtal för en cykelpool med fyra stycken el-lastcyklar till det nybyggda området Ebbepark i centrala Linköping.

Nyproduktionsprojektet Ebbepark – ombildning/utveckling av gammalt industriområde till en ny typ av innerstadsmiljö för smart livsstil och hållbar tillväxt. En dynamisk tillväxtmiljö för affärsidéer, innovationer och företagande samt bostäder, service med mera, där boende och företag ges unika möjligheter att trivas och utvecklas tillsammans. Området ska också utmana sättet vi förtätar våra städer med fokus på hållbarhet och förmåga att förnyas och omformas under ett 100-årsperspektiv. Mer info på https://www.ebbepark.se

Det unika med cykelpoolen i Ebbepark är att den kommer att kunna nyttjas av både boende och verksamheter i området med olika villkor. Syftet med projektet är att öka beläggningsgraden på cyklarna. Det vill säga att verksamheterna i området kan nyttja cyklarna under kontorstid, och boende på kvällar och helger.

Projektet kommer att levereras i början av januari 2022. `

2021-02-14 HSB BRF Blanka

I Februari startade vi ett efterlängtat projekt med HSB och nya BRF Blanka på Lindholmen. En fastighet som verkligen sätter Cykeln i fokus. Det blir en otrolig kul resa tillsammans som nu dragit igång.

2021-01-29 Stockholmshem

NU är vi igång med första projektet tillsammans med Stockholmshem där vi ingått avtal för att leverera Cykelpool till deras samtliga nybyggnations-projekt framöver. Innan sommaren kommer även två fastigheter till att dra igång och vi har då 3st pooler ute i Stockholmshems bestånd.

2020-10-30 EC2B Frölunda

Cykelpoolen kör igång med cyklar i EC2B-projekt i Frölunda. 3 elcyklar och 1 el-lastcykel till en MaaS-lösning i allmännyttan. Det blir ett otroligt roligt projekt att vara del i och en fantastisk möjlighet för Cykelpoolen att vara del av. Inte minst att få se användare i ett nytt sammanhang upptäcka elcykeln och el-lastcykeln och de möjligheter som dessa skapar.