Använd cykelpoolen

Kom igång och använd din cykelpool. Här hittar du all information du behöver.

Hitta din cykelpool

Börja trampa - det är enkelt att komma igång

BOKA

Ladda hem vår app Pedalink. Registrera dig som användare. Du kopplar enkelt ihop dig med din cykelpool med en QR-kod. Nu kan du göra din första bokning.

LÅS UPP

Du låser upp din bokade cykel i appen. Ingen nyckel, inget krångel.

TRAMPA

Vi ser till att cyklarna är redo för äventyr! När du är klar ställer du tillbaka och låser cykeln där du hämtade den, hyran dras i appen.

Hjälp!

Ibland blir det punka på en cykel. Eller så förstår man inte hur appen fungerar. Eller så undrar du över något kring din betalning.

Oavsett vad du behöver hjälp med, ring eller maila oss.

010 - 750 09 93 eller info@pedalink.se

Din cykelpool

För att göra det enkelt för dig som användare har vi samlat all information om just din cykelpool på en egen sida.

Hitta din cykelpool här

Det var lite läskigt att cykla på lastcykeln innan jag lärt mig tekniken. Men nu känns det som att cykla på vilken cykel som helst.

Första gången jag hyrde en lådcykel cyklade jag för att köpa möbler. Det rymdes väldigt mycket i lådan på cykeln!

Det känns väldigt bra att kunna välja ett annat sätt att ta sig fram, än med bil!

Användarvillkor

Syftet med en cykelpool är att det ska vara smidigt att använda den och att det ska finnas tillgängliga cyklar, som det bara är för dig att hoppa upp på och sedan ut rulla! Men för att det ska funka måste vi hjälpas oss med några saker. Framförallt handlar det om låsa cyklarna ordentligt, då både cyklar och batterier är stöldbegärliga.

Tider som cyklarna är tillgängliga
De flesta av våra cykelpooler hittar du inne i ett låst förråd, några få står utomhus vid en mobilitetshubb eller något liknande. Cyklarna kan bara bokas från 5.00 på morgonen till 23.00 på kvällen. De behöver alltså vara ”hemma” på nätterna, på grund av säkerhetsskäl.

Låsa cykeln ute på tur
När du ska göra ett stopp ute på en cykeltur är det viktigt att du både låser ramlåset (det görs manuellt) och även fäster kättingen runt något välförankrat i marken, såsom en lyktstolpe eller cykelställ. Sedan sätter du in sprinten på kättingen i hålet i ramlåset. Ta med dig batteriet när du lämnar cyklen!

Försäkring och självrisk
Cyklarna är försäkrade, men för att försäkringen ska gälla måste de vara låsta med såväl ramlås som kätting, både när de är ”hemma” och när de är ute på tur. Beroende på vilken försäkring som finns i din cykelpool kan du bli ersättningsskyldig för självrisken upp till 1500 kr.

Batterier
På de allra flesta ställen laddas och förvaras cykelbatterierna i låsbara laddskåp. Laddskåpen står i nära anslutning till cykelpoolen. Koden till laddskåpsluckan hittar du i din bokning i appen. När du är färdig med en cykeltur låser du upp batterihållaren med nyckeln, och placerar batteri och nyckel till laddskåpet. Sätt batteriet på laddning, så är det redo för nästa cyklist!

Om något är sönder, eller stulet
Ibland går något sönder, och i värsta fall har något blivit stulet. Det är tråkigt, men sånt som händer även om man är försiktig och noggrann. Om du upptäcker att något är sönder eller stulet meddela oss omedelbart! Info@pedalink.se (skicka gärna med en bild!) eller ring 010 - 750 09 93.

Så funkar appen

I appen finns följande praktiska funktioner:

 • Registrera dig som användare och koppla din användare till en eller flera cykelpooler.
 • Boka en tillgänglig cykel
 • Lås upp cykeln i bokningen i appen. Det är via bluetooth-funktionen på din smartphone som du låser upp cykeln. Det krävs internetuppkoppling för att låsa upp cykeln. Låsa cykeln gör du manuellt genom att trycka på knappen på ramlåset, och sedan dra ner spaken.
 • Betala för din cykelhyra med ditt val av betalkort
 • Kontaktuppgifter till vår support

Kontakta oss direkt

Behöver ni underlag för att börja påverka? Behöver ni vägledning för att kunna ta beslut? Behöver ni offert för att visa upplägget? Vi tar gärna fram en offert eller svarar på era funderingar.

Kontakt oss direkt. Ring eller skicka ett email. Tillsammans kan vi göra skillnad.

 • Elena Paanalahti
  Affärsutvecklare med fokus sälj med smittande energi som brinner för att flera ska börja trampa.
  Tel: 079-102 18 13
  E-post: elena@pedalink.se

 • Eric Sjögren
  Mobilitetsspecialist och cykelfantast, leverans- och supportansvarig logistikingenjör med fokus på hållbarhet och framtidens samhälle.
  Tel: 070-525 63 69
  E-post: eric@pedalink.se

 • Anna Barkfeldt
  VD som drivs av att ständigt utveckla smarta, hållbara lösningar som skapar värde. Övertygad om att dans är ett sätt att öka rummet.
  Tel: 0739-33 82 74
  E-post: anna@pedalink.se

 • Sara Vennström
  Försäljningschef med passion för hälsa och hållbarhet. Just nu föräldraledig. Kontakta Elena vid frågor kring cykelpooler.
  Tel: 070-
  E-post: sara@pedalink.se